Home Siteblog

SiteBlog

Samenloop voor Hoop Altena- Team Van der Nat

Geachte bezoeker,


Wellicht dat u al enkele malen deze website heeft bezocht. Wat u zich wellicht niet heeft gerealiseerd, is dat deze website mede in de lucht gehouden wordt door Van der Nat - Rijswijk. Nu medewerkers en familie van Assurantie- en administratiekantoor Van der Nat, waaronder ikzelf, meedoen aan de SamenLoop voor Hoop Altena, vraag ik hiervoor uw aandacht!

In onderstaand bericht kunt u hier meer informatie over vinden, maar het komt hier op neer: mocht u het een goed doel vinden en een bijdrage willen leveren (en daarmee ook een beetje Van der Nat- Rijswijk bedanken voor het in stand houden van deze website), kunt u hier gemakkelijk uw geld doneren!

Alvast bedankt!

Niek van Andel

Alweeronline.nl- Weerstation Almkerk
Geachte heer/mevrouw,


SamenLoop voor Hoop is een lokaal 24-uurs durende wandelestafette om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker vanuit KWF kankerbestrijding. 24 uur lang lopen teamleden op een parcours. Tijdens deze estafette worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is. Alles staat in het teken van de voortdurende strijd tegen kanker.


Op 24 en 25 juni a.s. zullen wij, medewerkers en familie van Assurantie- en administratiekantoor Van der Nat, ook meelopen om ons in te zetten voor dit goede doel. Als team is het ons streven om zo veel mogelijk geld in te zamelen. Daar hebben wij natuurlijk sponsoren voor nodig. Wilt u ons ook helpen om dit doel te realiseren? Uw bijdrage is van harte welkom!


U kunt gemakkelijk geld doneren via de volgende link: https://acties.samenloopvoorhoop.nl/teamvandernatlooptvoorhoop

Voor meer informatie over deze SamenLoop voor Hoop verwijzen wij u graag naar de website van SamenLoop voor Hoop Altena of naar onze Facebookpagina:


Bedankt voor uw hulp!


Met vriendelijke groet,

Medewerkers en familie Van der Nat 

Fotoblog naar NiekvanAndel.nl

Alweeronline.nl gaat vanaf vandaag helemaal over Weerstation Almkerk. Actuele en historische meetgegevens van het Weerstation staan centraal, aangevuld met radarbeelden en weersverwachtingen specifiek voor de regio. Mocht u toch eens op zoek zijn naar de verwachting elders op de wereld dan het land van Heusden en Altena, kun u altijd nog via de pagina "Wereldweer" uw laatste weerbericht vinden; deze pagina blijft bestaan op Alweeronline.nl

De fotoseries zijn verplaatst naar NiekvanAndel.nl , mijn nieuwe website naast Alweeronline.nl, waar de foto's een centrale rol krijgen. Ik hoop dat ik u ook op die website vaak mag verwelkomen.

 

Nieuwe trechter regenmeter

Vandaag is de trechter van de regenmeter vervangen. Deze trechter heeft een groter opvangoppervlakte dan de originele trechter van de regenmeter. Daardoor wordt er meer neerslag opgevangen, en kan het kiepbakje in de regenmeter vaker een signaal zenden naar de weercomputer. Standaard betekent zo'n signaal dat er 0.7 mm neerslag is gevallen. Nu de regenmetertrechter in oppervlakte groter is, krijgt de computer vaker een signaal van 0.7 mm dan reëel is, deze ontstane verschillen zullen daarom automatisch gecorrigeerd worden tot realistische waarden van 0.3-0.4 mm/ signaal. Deze methode gebruik ik al langer, maar met een andere trechter dan dat er vandaag in gebruik genomen is. De huidige trechter heeft een hogere opstaande rand, waardoor er bij hevige neerslag minder regendruppels uit de trechter zullen spatten. De hoop is dat vooral bij de zogenaamde hoosbuien, de regenmetingen realistischer zullen zijn. 

 

Nieuw uiterlijk weerdata in tabellen

De pagina "weerdata in tabellen" heeft een kleine opwaardering gekregen. De pagina, waarop alle metingen van Weerstation van de afgelopen 4 jaar in tabellen zijn samengevat, biedt een helder overzicht. Door de kleuren iets aan te passen, passen deze tabellen nu beter bij het uiterlijk van de rest van de site. Wel is geprobeerd de duidelijkheid van de tabellen te waarborgen. U kunt zelf een kijkje nemen via Alweeronline.nl/data/almkerk/almkerk-tabel 

 

Vernieuwd! Wereldweer per Plaats

Vernieuwd op de website is de pagina "wereldweer per plaats". Voorheen stond daar een pagina van Onlineweather, maar die is in de loop van de tijd in verval geraakt. Vandaar dat dit maal de pagina "wereldweer per plaats" zelf onder handen is genomen. Voortaan zorgt een script op de eigen server ervoor, dat er door u voor meer dan 3 miljoen plaatsen op aarde verwachtingen opgevraagd kunnen worden uit een grote database van YR.no. Handig om het weer op uw vakantiebestemming te raadplegen, of om weg te dromen op koude winterdagen bij de vooruitzichten van bijvoorbeeld Dubai. 

U vindt de pagina onder "Vooruitzichten"-> "Wereldweer per Plaats"

 
Meer artikelen...
Radarbeelden

Sponsoren
Banner
Nieuwe website!