Home Siteblog

SiteBlog

AgroExact: weer op de akker

Sinds enige tijd ben ik samen met een paar oud-klasgenoten een initiatief gestart om de weersinformatie voor agrarische sector te verbeteren. Lees hier ons verhaal, of kijk voor meer informatie op AgroExact.nl:


De landbouw maakt een grote verandering door. Technologische ontwikkelingen maken het mogelijk steeds efficiënter te werken. Precisie staat daarom anno nu centraal, niets wordt meer aan het toeval overgelaten om de maximale resultaten te halen.

Althans, bijna niets meer. Nog steeds blijkt niets zo veranderlijk als het weer. Hoewel lokale verwachtingen steeds beter worden, komen ook extreme weersverschijnselen door klimaatverandering steeds vaker voor. Een weersafhankelijke beslissing is nog steeds per definitie een onzekere beslissing en staat de zoektocht naar een optimale opbrengst in de weg. Wij willen van deze onzekerheid juist een kracht maken.

Om dit te bereiken, hebben wij de AtmoExact ontwikkeld, een volledig weerstation dat meet zoals de KNMI-stations. Alle relevante grootheden worden gemeten door sensoren op een enkele paal op uw perceel. Hierdoor bent u niet meer afhankelijk van een officiële meetlocatie kilometers verderop of van computerberekeningen: u kunt nu ingrijpen op exact het juiste moment op basis van harde cijfers van eigen perceel die u in kunt zien via ons webportaal of app. Mocht u even niet kijken en de omstandigheden voor bijvoorbeeld bodemvocht of ziektedruk wordt kritiek, verstuurt de app u een extra notificatie. De metingen bieden echter niet alleen een nauwkeurig inzicht van de omstandigheden op het land op dit moment, het vormt ook de basis voor een betere weersverwachting. Hierdoor willen wij u voorzien in gemak van het efficiënter inplannen van uw werkzaamheden voor een optimaal rendement van het perceel. Vooruit denken noemen wij dit.


Bekijk hier het aanbod


 

Neerslaggegevens april gecorrigeerd

De neerslaggegevens van de maand april zijn bijgewerkt. Deze klopten niet vanwege een lege batterij in de regenmeter. De gepubliceerde waarden zijn gemeten door een weerstation in Uitwijk, een weerstation dat ik heb neergezet in het kader van een nieuw project 'AgroExact', waarbij het doel is om de weersinformatie te verbeteren voor de agrarische sector. 

Inmiddels zijn de batterijen vervangen en zullen voor de resterende maand mei de neerslaggegevens weer kloppen. Aan het einde van de maand zullen dan ook de gemiste neerslaggegevens aangevuld worden, 9.4 mm voor 1 mei en 1.0 mm voor 10 mei. 

Excuses voor het ongemak!


 

Samenloop voor Hoop Altena- Team Van der Nat

Geachte bezoeker,


Wellicht dat u al enkele malen deze website heeft bezocht. Wat u zich wellicht niet heeft gerealiseerd, is dat deze website mede in de lucht gehouden wordt door Van der Nat - Rijswijk. Nu medewerkers en familie van Assurantie- en administratiekantoor Van der Nat, waaronder ikzelf, meedoen aan de SamenLoop voor Hoop Altena, vraag ik hiervoor uw aandacht!

In onderstaand bericht kunt u hier meer informatie over vinden, maar het komt hier op neer: mocht u het een goed doel vinden en een bijdrage willen leveren (en daarmee ook een beetje Van der Nat- Rijswijk bedanken voor het in stand houden van deze website), kunt u hier gemakkelijk uw geld doneren!

Alvast bedankt!

Niek van Andel

Alweeronline.nl- Weerstation Almkerk
Geachte heer/mevrouw,


SamenLoop voor Hoop is een lokaal 24-uurs durende wandelestafette om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker vanuit KWF kankerbestrijding. 24 uur lang lopen teamleden op een parcours. Tijdens deze estafette worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is. Alles staat in het teken van de voortdurende strijd tegen kanker.


Op 24 en 25 juni a.s. zullen wij, medewerkers en familie van Assurantie- en administratiekantoor Van der Nat, ook meelopen om ons in te zetten voor dit goede doel. Als team is het ons streven om zo veel mogelijk geld in te zamelen. Daar hebben wij natuurlijk sponsoren voor nodig. Wilt u ons ook helpen om dit doel te realiseren? Uw bijdrage is van harte welkom!


U kunt gemakkelijk geld doneren via de volgende link: https://acties.samenloopvoorhoop.nl/teamvandernatlooptvoorhoop

Voor meer informatie over deze SamenLoop voor Hoop verwijzen wij u graag naar de website van SamenLoop voor Hoop Altena of naar onze Facebookpagina:


Bedankt voor uw hulp!


Met vriendelijke groet,

Medewerkers en familie Van der Nat 

Fotoblog naar NiekvanAndel.nl

Alweeronline.nl gaat vanaf vandaag helemaal over Weerstation Almkerk. Actuele en historische meetgegevens van het Weerstation staan centraal, aangevuld met radarbeelden en weersverwachtingen specifiek voor de regio. Mocht u toch eens op zoek zijn naar de verwachting elders op de wereld dan het land van Heusden en Altena, kun u altijd nog via de pagina "Wereldweer" uw laatste weerbericht vinden; deze pagina blijft bestaan op Alweeronline.nl

De fotoseries zijn verplaatst naar NiekvanAndel.nl , mijn nieuwe website naast Alweeronline.nl, waar de foto's een centrale rol krijgen. Ik hoop dat ik u ook op die website vaak mag verwelkomen.

 

Nieuwe trechter regenmeter

Vandaag is de trechter van de regenmeter vervangen. Deze trechter heeft een groter opvangoppervlakte dan de originele trechter van de regenmeter. Daardoor wordt er meer neerslag opgevangen, en kan het kiepbakje in de regenmeter vaker een signaal zenden naar de weercomputer. Standaard betekent zo'n signaal dat er 0.7 mm neerslag is gevallen. Nu de regenmetertrechter in oppervlakte groter is, krijgt de computer vaker een signaal van 0.7 mm dan reëel is, deze ontstane verschillen zullen daarom automatisch gecorrigeerd worden tot realistische waarden van 0.3-0.4 mm/ signaal. Deze methode gebruik ik al langer, maar met een andere trechter dan dat er vandaag in gebruik genomen is. De huidige trechter heeft een hogere opstaande rand, waardoor er bij hevige neerslag minder regendruppels uit de trechter zullen spatten. De hoop is dat vooral bij de zogenaamde hoosbuien, de regenmetingen realistischer zullen zijn. 

 
Meer artikelen...
Radarbeelden

Sponsoren
Banner
AgroExact: weer op de akker