Siteblog AgroExact: weer op de akker

AgroExact: weer op de akker

Sinds enige tijd ben ik samen met een paar oud-klasgenoten een initiatief gestart om de weersinformatie voor agrarische sector te verbeteren. Lees hier ons verhaal, of kijk voor meer informatie op AgroExact.nl:


De landbouw maakt een grote verandering door. Technologische ontwikkelingen maken het mogelijk steeds efficiënter te werken. Precisie staat daarom anno nu centraal, niets wordt meer aan het toeval overgelaten om de maximale resultaten te halen.

Althans, bijna niets meer. Nog steeds blijkt niets zo veranderlijk als het weer. Hoewel lokale verwachtingen steeds beter worden, komen ook extreme weersverschijnselen door klimaatverandering steeds vaker voor. Een weersafhankelijke beslissing is nog steeds per definitie een onzekere beslissing en staat de zoektocht naar een optimale opbrengst in de weg. Wij willen van deze onzekerheid juist een kracht maken.

Om dit te bereiken, hebben wij de AtmoExact ontwikkeld, een volledig weerstation dat meet zoals de KNMI-stations. Alle relevante grootheden worden gemeten door sensoren op een enkele paal op uw perceel. Hierdoor bent u niet meer afhankelijk van een officiële meetlocatie kilometers verderop of van computerberekeningen: u kunt nu ingrijpen op exact het juiste moment op basis van harde cijfers van eigen perceel die u in kunt zien via ons webportaal of app. Mocht u even niet kijken en de omstandigheden voor bijvoorbeeld bodemvocht of ziektedruk wordt kritiek, verstuurt de app u een extra notificatie. De metingen bieden echter niet alleen een nauwkeurig inzicht van de omstandigheden op het land op dit moment, het vormt ook de basis voor een betere weersverwachting. Hierdoor willen wij u voorzien in gemak van het efficiënter inplannen van uw werkzaamheden voor een optimaal rendement van het perceel. Vooruit denken noemen wij dit.


Bekijk hier het aanbod


 
Radarbeelden

Sponsoren
Banner
AgroExact: weer op de akker